Vzniká nový animovaný seriál od tvorcov Mimi a Líza

RodinkaWebsterovcov resizeBojíte sa pavúkov? Keď spoznáte pripravovaný animovaný seriál Websterovci, určite sa ich prestanete báť. Tvorcovia populárneho večerníčku Mimi a Líza pripravujú ďalší projekt pre deti. Tentoraz nás bude rozveseľovať moderná pavúčia rodina. Nový animovaný seriál sa ako prvý na Slovensku vytvára 3D technológiou.

Autorkou námetu je opäť Katarína Kerekesová: „Nápad vyplynul z môjho neustáleho domáceho boja s presadzujúcim sa živočíšnym druhom - s pavúkmi. Splietali pavučiny s takou vytrvalosťou, že som začala rozmýšľať o vzťahoch medzi nimi, čiže pavúčej spoločnosti. A vzápätí som si uvedomila ich podobnosť so spoločnosťou našou. Tú podobnosť pre mňa predstavuje sieť ako metafora vzťahov, procesov, teda rodiny a priateľov.“ Na scenároch spolupracovala s ďalšími štyrmi scenáristami. Výtvarníkom seriálu je opäť Boris Šima. V tíme pracuje niekoľko skúsených tvorcov z oblasti 3D produkcie.

Hlavná hrdinka pavúčich príbehov je 6 ročná Lili. Nielen ona sa však vie postarať o úsmevné pohromy v domácnosti Websterovci resizeWebsterovcov. Rodinu dopĺňa adolescentný pavúk Hugo, otecko pracujúci v distribučnom centre na mušie konzervy, mamička s vášňou pre zdravý životný štýl a samozrejme zábudlivá babka a dedko vynálezca. Websterovcom sa podarilo získať podporu z dotačného programu Kreatívna Európa – Media TV programming ako jedinému projektu z oblasti animovanej tvorby v regióne Strednej a Východnej Európy a vôbec prvýkrát na Slovensku. Koproducentami seriálu sú RTVS a Studio Miniatur Filmowych z Varšavy. „Je to veľmi pozitívna správa nielen kvôli samotnej dotácii, ale zároveň je to aj potvrdenie kvality nášho projektu,“ zhodnotila Katarína Kerekesová. „Za tento úspech však môžeme vďačiť aj nášmu predchádzajúcemu seriálu Mimi a Líza, podpore RTVS a Audiovizálnemu fondu. Z poľskej strany seriál podporil Polski Institut Stuky Filmovej. Bez vstupu našich partnerov by sme dotáciu len ťažko získali.“ Prvé časti seriálu Websterovci uvedie RTVS na obrazovkách počas budúcoročného vianočného vysielania.

Predchádzajúci projekt Mimi a Líza je momentálne vo francúzskej kinodistribúcii, od uvedenia začiatkom apríla ho videlo zatiaľ približne 30 000 divákov. Seriál kúpila aj Česká televízia. Kniha Mimi a Líza vyšla nedávno v Maďarsku a pre slovenské deti  Vydavateľstvo SLOVART pripravilo na prázdniny aj knihu hádaniek a úloh. Prvé časti seriálu Websterovci uvedie RTVS na obrazovkách počas budúcoročného vianočného vysielania.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.