O filme Juraja Nvotu Rukojemník

Rukojemnik resizeDnes je presne rok od prvej klapky nakrúcania nového celovečerného filmu Juraja Nvotu s názvom Rukojemník, ktorý pripravuje  spoločnosť ALEF FILM & MEDIA. Projekt sa nakrúcal 40 dní, počas všetkých ročných období na Slovensku a na ľadovci Kaunertal v Rakúsku. Film je už nakrútený a ukončený je aj zostrih filmu. Rozsiahla a náročná výroba digitálnych trikov a aj ostatné záverečné práce na filme sa blížia ku koncu.

Hudbu k filmu komponuje Ľubica Malachovská Čekovská (autorka hudby k predchádzajúcemu úspešnému filmu Juraja Nvotu - Kruté radosti). Súčasťou kompozície je aj pôvodná skladba na text Milana Lasicu, ktorý ju naspieva so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu.

 

Rukojemnik 2 resizeSpoluautor scenára Peter Pišťanek pre niekoľkými dňami dokončil knihu s rovnomenným názvom na základe pôvodného scenára filmu, ktorý napísal spoločne s Marianom Urbanom. Kniha má vyjsť na začiatku jesene, ešte pred plánovanou premiérou filmu, ktorý rozpráva príbeh syna komunistického funkcionára a malého rukojemníka rodičov, ktorí emigrovali na Západ v polovici šesťdesiatych rokov minulého storočia. Kamarátstvo, prvé veľké objavy, lásky, súboje znepriatelených bánd a veľké očakávania sú konfrontované s realitou „veľkáčskeho“ sveta. Ťažko pochopiteľná, bizarná až absurdná realita vzťahov a postojov dospelých, labyrint čudných slov, skutkov, prejavov, ale aj také nepochopiteľné úkazy, akými sú pre dieťa politika, emigrácia, ale aj zrada a smrť privedú malého rukojemníka ku grotesknému rozhodnutiu.

 

Rukojemnik 3 resizeHlavné postavy stvárnili Milan Lasica, Libuše Šafránková a Richard Labuda. Ďalej vo filme uvidíte i skvelých slovenských a českých hercov ako Ondřej Vetchý, Miro Noga, Robo Roth, Alexander Bárta, Szidi Tobias, Slávka Halčáková, Milan Ondrík, Ondřej Malý, Ady Hajdu, Zita Furková a mnohých iných. Veľkým objavom tohto filmu bude určite aj takmer tucet nesmierne talentovaných detských predstaviteľov hlavných detských rolí, pretože príbeh je rozprávaný práve z ich pohľadu, hoci je určený nielen detským divákom, ale aj ich rodičom a starým rodičom, ktorí podobné smutno-smiešne príbehy ako uvidíte vo filme prežili v nedávnej minulosti na vlastnej koži.

 

Film bude pripravený na distribúciu v slovenských a českých kinách ešte tento rok aj preto, že bol finančne podporený tak slovenským Audiovizuálnym fondom, ako aj Státním fondem kinematografie v Čechách a koproducentmi sú Česká televízia, Rádio a televízia Slovensko, Filmové ateliéry Zlín, UN FILM a Filmpark Production.
Film do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Barracuda Movie už túto jeseň.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.