Striptéri z klubu pre dámy

Magic Mike 1 resizeFilm Magic Mike (USA, 2012, distributér na Slovensku Forum Film) mal na 47. MFF v Karlových Varoch v hlavnom programe, ale mimo súťaže. V Českej republike sa premieta pod názvom  Bez kalhot. Vo svojom novom filme režisér Steven Soderbergh otvára dvere do sveta mužských striptérov. Film je inšpirovaný skúsenosťami Channinga Tatuma z čias, keď pracoval ako striptér a o svojej hereckej kariére iba sníval.

Tatum však v snímke nehrá sám seba, ale svojho staršieho radcu Mika. Matthewa McConaugheyho uvidíme v úlohe Dallasa, vyslúžilého striptéra a súčasného majiteľa klubu Xquisite, v ktorom Mike so svojím žiakom vystupujú.
Mike je návrhár nábytku. Náhodne dostane do striptérskeho klubu 19 - ročného mladíka Kida. Ten pracuje ako pokrývač striech a táto práca ho veľmi nebaví. V klube mu ponúknu  prácu v zákulisí pri obsluhe striptérov. Zranenie jedného z tanečníkov je mu osudové. Vystrčia ho na javisko. Divákov fascinuje svojou neokrôchanosťou. Prvý raz je striptérom. Nevie to. Publikum to pochopí ako zámer. Má nečakaný úspech a začína sa jeho oslnivá kariéra striptéra. Viac nebudeme z obsahu prezrádzať. Osudné sú pre hrdinov  príbehu drogy, ich distribúcia... Vo filme je niekoľko choreograficky Magic Mike 3 resizenáročných tanečných čísiel, v ktorých striptéri  končia zvyčajne v náručiach  ženského publika. Tie nešetria dolármi a zasúvajú ich do posledných plaviek, ktoré majú na sebe. Plné plavky má aj Kid po svojom prvom nechcenom striptérskom vystúpení, a tak sa začína  jeho cesta  za splnením amerického sna.

 

Výrobné náklady na film boli 7 miliónov dolárov. Za prvý víkend zarobil  39 miliónov dolárov a k 8.7. sú jeho tržby 73 miliónov dolárov. Svedčí to o veľkom úspechu filmu v USA a v Kanade.  Na plagáte k filmu je veta -  Táto show bude určite vypredaná.

 

Režisér Steven  Soderbergh (1963) sa preslávil filmom Sex, lži a video (1989), ktorý získal Zlatú palmu na MFF v Cannes a bol nominovaný na Oscara za scenár. Toho získal režiséra za film Traffic (2001). U nás poznáme aj ďalšie jeho  filmy -  tri pokračovania filmu Dannyho parťáci (2001-2007), Solaris (2002), Eros (2004, jedna z poviedok filmu), Bublina (2005), Nákaza (2011). Často je kameramanom svojich filmov pod pseudonymom Peter Andrews.

 

Magic Mike resizeFilm je určený hlavne  ženskému publiku, ktoré už niekoľko rokov plní sály nielen na Slovensku  pri vystúpení striptérskej skupiny z Las Vegas Chippendales (zrodila sa v roku 1979). Tie  sú vždy  po celom svete beznádejne vypredané a najbližšie  skupina vystúpi v Bratislave 3.októbra v rámci Tour 2012.

 

Film Magic Mike je príjemnou zábavou letnej ponuky slovenských kín. V Cinema City v Poluse síce nebolo vypredané, ale  publikum sa príjemne bavilo, a nielen ženské. Ideálny film pre letné pobavenie v kinách.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.