Film Woodyho Allena otvorí 13. MFF Bratislava

IFF_B_-logo_resizeNový film amerického režiséra Woodyho Allena Polnoc v Paríži slávnostne otvorí 13. ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava. Festival sa uskutoční v jesennom termíne od 4. do 9. novembra a následne sa presunie do Banskej Bystrice kde bude od 10. do 12. novembra pokračovať  Festivalovými dňami.

Po ôsmich rokoch sa Medzinárodný filmový festival Bratislava opäť presúva na pravú stranu Dunaja do moderného centra Eurovea, kde bude v troch kinosálach multiplexu Cinema City (predtým Palace Cinemas) garantovať vysokú kvalitu prezentácie festivalových filmov. Midnight-in-Paris_resizeNástup digitálnych technológií a ubúdanie 35mm kópií si vyžaduje aj od festivalovej organizácie flexibilné prispôsobenie sa tomuto trendu a nutnosť zabezpečenia digitálnych projekcií. Okrem troch premietacích sál v Cinema City a Mestského divadla P. O. Hviezdoslava bude festival premietať podobne ako minulý rok v kine Mladosť, na VŠMU vo Filmovom klube 35mm a v Slovenskej národnej galérii. Festivaloví návštevníci a diváci tak budú môcť čas medzi jednotlivými projekciami využiť aj na príjemnú jesennú prechádzku bratislavským Starým mestom.

Návštevníci bratislavského festivalu budú mať v tomto roku možnosť zhliadnuť víťazné filmy z dvoch najprestížnejších filmových festivalov na svete. Víťaza Zlatej palmy v Cannes film Terrenca Malicka Strom života a  len nedávno v  Benátkach Zlatým levom ocenený film Alexandra Sokurova Faust. Svoju slovenskú premiéru bude mať v Súťaži prvých a druhých hraných filmov aj dlhoočakávaný nový slovenský film – debut Petra Krištúfka Viditeľný svet s Ivanom Trojanom v hlavnej úlohe. Bratislavský festival je jedným z piatich európskych festivalov, ktorý vo svojom programe uvedie aj atraktívnu programovú sekciu - Červené westerny, ktorá bola odpremiérovaná v januári na Medzinárodnom filmovom festivale v Rotterdame. Túto programovú lahôdku na MFF Bratislava osobne odprezentuje známy ruský filmový kritik Sergej Lavrentiev.

Medzinárodný filmový festival Bratislava prinesie okrem kvalitnej a rôznorodej  programovej ponuky aj množstvo zaujímavých sprievodných podujatí, medzi ktorými nebude chýbať ani tradičná Papučová noc s pivom Zlatý Bažant, diskusie s tvorcami a festivalovými hosťami ako aj milé priateľské stretnutia v príjemnej festivalovej atmosfére.

Viac: www.iffbratislava.sk a na www.facebook.com/bratislavaiff 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.