Zázrak v súťaži Na východ od Západu

ASFK resizeCelovečerný film slovenského režiséra Juraja Lehotského Zázrak otvorí  súťažnú sekciu Na východ od Západu v rámci blížiaceho sa 48. ročníka medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch (29.6. – 7.7.). Do slovenských kín sa tento nový slovenský film dostane 5. septembra.

Vo festivalovej súťaži dokumentárnych filmov sa bude o ocenenie uchádzať aj ďalšia snímka z dielne slovenských tvorcov – dokument Exponáty alebo príbehy z kaštieľa režiséra Pala Korca. Asociácia slovenských filmových klubov ho úspešne uviedla do kín už tento rok v apríli. V októbri zasa slovenským divákom prinesieme otvárací film tohtoročného MFF Karlove Vary – Pena dní. Na festival ho príde osobne uviesť režisér Michel Gondry.

 

Druhý celovečerný film talentovaného autorského dua – režiséra a scenáristu Juraja Lehotského a scenáristu  Mareka Leščáka – Zázrak je pripravený do slovenskej distribúcie. Vstúpi do kín 5. septembr, ako otvárací film putovnej filmovej a edukatívnej prehliadky PROJEKT 100 – 2013. Predtým však zažije medzinárodnú premiéru v rámci programu významného medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch. Otvorí súťažnú sekciu Na východ od Západu, čo je pre tvorcov pozitívny signál – táto festivalová sekcia sa totiž zameriava na objavovanie výrazných talentov stredoeurópskeho a východoeurópskeho filmu. Snímka vznikla v slovensko-českej koprodukcii spoločností Artileria (SR / Osadné, Slepé lásky, Nový život, atď.) a Negativ (ČR / Polski film, Protektor, Čtyři slunce, Katka, Mistři, atď.), v spolupráci s Českou televíziou. Lehotského Zázrak je hraným filmom z prostredia polepšovne a prináša príbeh 15-ročnej Ely, ktorá práve začína žiť život, na ktorý nebola celkom pripravená.

 

Vo festivalovej  súťaži dokumentárnych filmov sa vo výbere šestnástich najnovších dokumentárnych titulov z celého sveta predstaví aj slovenský film Pala Korca Exponáty alebo príbehy z kaštieľa, ktorý prináša empatickú mozaiku životných príbehov z liečebného ústavu – kaštieľa v Stupave. Slovenskí diváci majú možnosť vidieť tento film v kinách práve teraz.  
______________________________________________________________________________

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.