Krištúfkov „Viditeľný svet“ na MFF Karlovy Vary

viditelnysvet_trojan_resizeSlovensko bude mať v júli tohto roku svojho zástupcu na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch. Do oficiálnej medzinárodnej súťažnej sekcie Na východ od Západu bol prijatý celovečerný hraný debut režiséra Petra Krištúfka Viditeľný svet, ktorý vznikol v koprodukcii JMB Film & TV Production a STV (RTVS), s podporou Ministerstva kultúry SR a Audiovizuálneho fondu.

Autorský film režiséra a úspešného spisovateľa Petra Krištúfka je napínavá a tajomná psychologická dráma o osamelom mužovi, ktorý sa pokúša nájsť svoje šťastie pozorovaním šťastia iných. V hlavnej úlohe sa predstaví Ivan Trojan, ktorého diváci poznajú najmä z filmov Petra viditelnysvet_turjanova_trojan_resizeZelenku Samotári, Príbehy obyčajného šialenstva či Karamazovci. Česká herecká hviezda prvýkrát účinkuje vo výlučne slovenskej produkcii. „Ivan Trojan v posledných rokoch prijíma filmové ponuky len zriedka. Som rád, že sa rozhodol práve pre môj scenár. Lepšieho herca by som nenašiel“ hovorí režisér, ktorý je zároveň autorom námetu, scenára a hudby. Vo filme hrá aj legendárna česká herečka Jana Hlaváčová a známi slovenskí herci Kristína Turjanová, Martin Mňahončák, Dagmar Bajnoková či Marián Mitaš. Na filme spolupracoval oceňovaný kameraman Martin Štrba (Záhrada, Krajinka, Pokoj v duši) a talentovaný strihač Maroš Šlapeta (Hranica, Ďakujem, dobre).

Slávnostná premiéra filmu „Viditeľný svet“ na Slovensku sa uskutoční koncom leta v Bratislave, o jej termíne vás budeme informovať.
Pre produkčnú spoločnosť JMB Film & TV Production ide už o druhú účasť na MFF v Karlových Varoch, keď v roku 2007 po diváckej cene na MFF v Bratislave sa film Polčas rozpadu (réžia: Vlado Fischer, kamera: Ivan Finta, hudba: Oskar Rózsa) dostal do sekcie Dni kritikov Variety.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.