Zrušenie Febiofest Bratislava 2020 v plánovanom termíne

Oficiálne stanovisko organizátorov festivalu

Febio2logo resizeVzhľadom k aktuálnej situácii týkajúcej sa zvyšujúceho sa počtu osôb infikovaných vírusom COVID-19 a predpokladom jeho ďalšieho šírenia na Slovensku a v Bratislavskom kraji, sme sa rozhodli MFF Febiofest Bratislava2020 v aktuálnom termíne 11. - 17. marec 2020 zrušiť, respektíve presunúť na termín, ktorý upresníme v najbližších týždňoch a mesiacoch.

Konáme tak aj v súlade s odporúčaním Magistrátu hlavného mesta Bratislava a Úradu verejného zdravotníctva. „Plne si uvedomujeme našu zodpovednosť voči návštevníkom kín, v ktorých by festival prebiehal, rovnako ako aj voči zahraničným a domácim hosťom. Aj keď je momentálne na Slovensku potvrdený malý počet prípadov, podľa všetkých dostupných informácií oficiálnych úradov je zrejmé, že práve preventívne opatrenia sú v tomto období kľúčové a môžu zabrániť ďalšiemu šíreniu nebezpečného ochorenia. Febiofest, na ktorý sme sa dlho pripravovali a tešili, práve z tohto dôvodu v týchto dňoch neuskutočníme. Toto rozhodnutia sa týka hlavnej časti v Bratislave ako aj v ďalších slovenských mestách. Tých, ktorí si zakúpili cinepassy a jednorázové vstupenky budeme informovať v najbližších dňoch. Ďakujeme všetkým za pochopenie tohto rozhodnutia, ktoré sa nám neprijíma ľahko a tešíme sa na stretnutie čoskoro.“

Organizačný tím MFF Febiofest

Dodatky

Dovoľujeme si oznámiť zrušenie novinárskych projekcií a tlačových besied k filmom Služobníci a Raj na Zemi, ktoré Sladek.jpgresizeboli naplánované na tento týždeň v rámci MFF Febiofest Bratislava, ktorý sa nebude konať v plánovanom termíne. Ani jeden z vyššie menovaných nepôjde do distribúcie v plánovanom termíne od 19. marca 2020, o nových termínoch premiér filmov budeme čoskoro informovať.

Ruší sa aj premiéra slovenského dokumentárneho filmu Milan Sládek režiséra Martina Šulíka, ktorá mala  byť v rámci Febiofestiu sobotu 14. marca. Slávnostnú premiéru filmu Milan Sládek plánujeme predbežne uskutočniť v mesiaci máj a už teraz sa na vašu účasť tešíme. Ďakujeme za pochopenie.
Za festivalový tím a ASFK Jakub Zipser.

Distribučná platforma Film Expanded presúva na neurčito dve z plánovaných premiér filmov z nášho portfólia. Ide o dokumentárne tituly FREM (r. Viera Čákanyová, 2019) a Zlatá zem (r. Dominik Jursa, 2020). Filmy mali mať premiéru na MFF Febiofest 2020. Distribučné premiéry spomínaných filmov sa presúvajú na náhradný termín, ktorý oznámime hneď, ako to bude možné.
Matej Sotník

 

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.