Stratený domov bude mať premiéru na Febiofeste

Febio2019logo resizeDokumentárny film Stratený domov je po Mir vam druhým celovečerným filmom mladého dokumentaristu Juraja Mravca. Slávnostnú premiéru bude mať už tento piatok (22.3.) na festivale MFFK Febiofest v Bratislave.

Stratený domov je naliehavou správou pre celú spoločnosť. Po tom, čo sa rozsiahlych území na severe Sýrie a Iraku zmocnila teroristická organizácia “Islamský štát”, vypukla najväčšia migračná kríza, od konca druhej svetovej vojny.

Stratenydomov resizeZákladným kameňom spoločnosti je rodina, a tento film ukazuje, ako rýchlo vie byť ohrozená, keď vonku zúri vojna.

Film sleduje osudy mladých slovenských záchranárov, ktorí sa rozhodli zapojiť do najväčšej bojovej operácie v moderných dejinách, veľkú bitku o hlavné mesto samozvaného kalifátu Mosul. Ďalšími hrdinami filmu sú dvaja jezídi z iracko - sýrskeho pohraničia Sindžár, kde Islamský štát spáchal genocídu. Zatiaľ čo oni sa zúfalo snažia dostať rodiny do bezpečia, Oliver a Matej tie svoje dobrovoľne opúšťajú, a riskujú životy, pri výkone svojej profesie.

 

Obrazovka2 resize„Celý film som sa čo najviac snažil spraviť tak, aby vás nenechal ani na minútu chladnými. Emócie často krát ovplyvňujú naše názory na rôzne témy. Mne osobne ako autorovi, nakrúcanie tohto filmu doslova zmenilo život.“,spomína na nakrúcanie režisér Juraj Mravec. Do slovenských kín prinesie film Stratený domov distribučná spoločnosť Filmtopia na jeseň.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.