Víťazom Febiofestu sa stal rakúsky film Rovnováha

Slovak 1 resizeV hlavnej súťaži 23. ročníka Medzinárodného festivalu filmových klubov Febiofest V strede Európy získal Hlavnú cenu festivalu rakúsky dokument Bernharda Wengera Rovnováha. Cena Slovenskej asociácie producentov v audiovízii za najlepší film, teda finančnú prémiu za najlepší film festivalu v hodnote 3000 eur, si prevzal na slávnostnom ceremoniáli  (23.3.2016) režisér víťazného filmu.

Medzinárodná porota (Ann-Katrin Dorner, Katarzyna Siniarska, Andrej Kolenčík) udelila ešte Zvláštne uznanie, ktoré Zvlastnacenaporoty resizezískala režisérka Johane Švarcova za snímku Proces. Cenu divákov si odniesol slovenský dokument režiséra Dominka Jursu Odchádzame z tejto krajiny. Cena Asociácie slovenských filmových klubov za prínos kinematografii si tohto roku prevzal popredný  gruzínsko -  francúzsky režisér Otar Iosseliani. Osemdesiatdvaročný režisér si ocenenie v tvare kotúča prevzal z rúk prezidenta Febiofestu Petra Dubeckého.

 

Febiofest sa konal v Bratislave od 17. do 23. marca a od Iosseliani resizeštvrtka do 31. marca poputuje do  ďalších slovenských miest. Na festivale v Bratislave bolo 162 projekcii, a to v ôsmich kinosálach. Navštívilo ho počas týždňa 9 207 divákov. V súťažnej sekcii V strede Európy sa o cenu  festivalu uchádzalo 20 krátkych hraných, dokumentárnych a animovaných snímok zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.