Víťazom Cinematiku je Karaoke Blues

Cinematik2023logo resizeMedzinárodný filmový festival Cinematik sa uskutočnil od 12. do 17. septembra v Piešťanoch. Program bol bohatý, v rôznych sekciách premietli 100 filmov, diváci sa teda mali na čo pozerať. Pozrime sa, kto sa stal viťazom jednotlivých kategórií.

V hlavnej súťaži Meeting Point Europe Award, v ktorej o víťazovi rozhodujú medzinárodní členovia FIPRESCI, zvíťazil film Karaoke Blues fínskeho režiséra Akiho Kaurismäkiho. Tentoraz tento popredný tvorca nakrútil romantický film. Pravdaže, bez veľkých vyznaní a dramatických emocionálnych výlevov. Ide o Pladajucelistie resizepríbeh dvoch outsiderov, ktorí sa do seba zamilujú a zdá sa, že si budú rozumieť. No to však ukáže budúcnosť.

Cena Literárneho fondu Cinematik.doc si odniesla snímka Šťastný človek režisérky Sone G. Lutherovej. Trojčlenná medzinárodná porota sa rozhodla oceniť príbeh o transrodovom mužovi Marvinovi.

Cenu poroty získal film Územie fantázie režisérkiy Pauly Maľárovej.

Cena primátora mesta Piešťany si prevzal režisér Ľubomír Ján Slivka za film Andy Warhol – Americký sen.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.