Ceny MFF Cinematik 2011

Cinematik_logo_resizeOd  9. do 15. septembra sa odohrával v kúpeľnom meste Piešťany už po šiesty raz Medzinárodný filmový festival Cinematik 2011. Hlavnú cenu festivalu Meeting Point Europe Award získal na základe hlasovania panelu mladých európskych kritikov film Ďalší rok režiséra Mika Leigha. Je to dráma zo života starnúceho manželského páru a ich priateľov, pre ktorých sú svojim šťastím a vyrovnanosťou oporou.

Mladí kritici rozhodli taktiež o cene Film Europe Award, určenej pre najlepší slovenský dokument. Víťazom sa stalo Nesvadbovo režisérky Eriky Hníkovej. Film je portrétom dediny Zemlínske Hámre a ich starostu, ktorému sa zdá, že „jeho“ obyvatelia sa málo ženia a preto robí všetko preto, aby mladých nezadaných ľudí dával dokopy.

Cenu primátora mesta Piešťany získal film Nickyho rodina, tretí film režiséra Mateja Mináča o Nicholasovi Wintonovi, ktorý pred druhou svetovou vojnou organizoval odchod židovských detí z Československa a ich prijatie v britských rodinách.

Cenu divákov získala dráma Lepší svet dánskej režisérky Susanne Bier, príbeh dvoch chlapcov a ich otcov o bludnom kruhu násilia a pomsty.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.