Predstavujeme poroty festivalu v Cannes

Cannes2023logo resizePo Rossy de Palma v roku 2022 bude tohto roku predsedníčkou poroty súťaže Zlatá kamera francúzska herečka Anaïs Demostier. Ďaľími členmi poroty budú herec Raphaël Personnaz, kameramanka Nathalie Durand, scenárista a režisér Mikael Buch, za FICAM bude v porote Sophie Frilley a tiež šéfredaktor Fiches du Cinéma et l´Annuel du Cinéma Nicolas Marcadé.

Douglas resizeUž vieme kto tohto roku dostane zaslúžene Čestnú Zlatú palmu za celoživotné dielo a angažovanosť za filmové umenie. Bude to niekto koho azda všetci poznáme z takých filmov ako Voľný pád, Základný inštinkt, Osudová príťažlivosť, Vojna Roseovcov, Čínsky syndrom, Liberace a mnohé iné. Netreba dlho hádať je to americký herec a producent Michale Douglas.

Porota Zlatá kameraAnais resize

Michael resizeNathalie resizeNikolas resizeRaphael resizeSophie resizePredsedom poroty súťaže Istý pohľad (Certain Regard) bude americký herec John C. Reilly. Členkou poroty bude  na 76. festivale v Cannes aj francúzska režisérka a scenáristka Alice Winocour, nemecká herečka Paula Beer, režisér a producent Davy Chou sa podujal reprezentovať dve krajiny, a to Francúzsko a Kambodžu a za Belgicko zasadne do poroty herečka Émilie Dequenne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Istý pohľad (Certain Regard)

Certainregard resize

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.