O troch ďalších porotách tohtoročného Cannes

Istypohlad resizeOkrem hlavnej poroty, o ktorej sme už informovali, sú na Festivale v Cannes ešte ďaľšie tri nemenej dôležité. Napríklad porota Zlatej kamery, porota Krátkometrážnej tvorby a jury veľmi obľúbenej súťaže Istý pohľad (Un Certain Regard). Predsedníčkou poroty Istý pohľad bude režisérka, herečka a producentka z Talianska Valeria Golino. Jej porota posúdi dvadsať snímok z čoho osem z nich je debut. Vybrať tú nejlepšiu jej budú pomáhať herečka Denra Granik z USA, herečka Joanna Kulig z Poľska, autor, skladateľ, interpret, producent a herec Benjamin Biolay z Francúzska a herec a poroducent Édgar Ramírez z Venezuely.

RosyDePalma resizePredsedať porote Zlatá kamera bude opäť žena, a to známa španielska herečka a príležitostná modelka Rossy de Palma, ktorú sme mohli vidieť vo filmoch Pedra Almodóvara ako napríklad Zákon túžby, Ženy na pokraji nervového zrútenia, Kika, Kvet môjho tajomstva a Julieta. Členovia jej poroty zastupujú rôzne inštitúcie napríklad Natasza Chroscicki je generálnou riaditeľkou spoločnosti ARRI France. Ponuku byť v tejto porote prijali aj Jean- Claude Larrieu, Éléonore Weber, Olivier Pelisson, Lucien Jean- Baptiste a Samuel Le Bihan.

Krtatkefilmy resizePredsedom poroty krátkometrážnej tvorby sa stal egyptský režisér Yousry Nasrallah. Do poroty zasadne aj kanadská herečka a režisérka Monia Chokri, belgická režisérka a scenáristka Laura Wandel, francúzsky herec a režisér Félix Moati a francúzsky novinár a kritik Jean-Claude Raspiengeas.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.