Predsedom hlavnej poroty v Cannes je Vincent Lindon

Canneslogo2022 resizeDnes (26.apríla) prišla správa, že predsedom hlavnej poroty dlhometrážnych hraných filmov na 75. Festivale v Cannes bude popredný francúzsky herec Vincent Lindon. Vlani sme jeho zrelé herecké majstrovstvo mohli vidieť vo víťaznom filme Julie Ducourneau Titán.

Väčšinou na canneskom festivale bývajú predsedovia poroty zahraničné osobnosti. Ale z času na čas dostanú tú česť aj francúzski herci a tvorcovia, zvyčejne na okrúhlych labo polookrúhlych ročníkoch.  V roku 1987 festivalu predsedal porote Yves Montand, po ňom nasledoval v roku 1992 Gérard Depardieu. Na 50. výročie sa v roku 1997 dostalo tej cti Isabelle Adjani a poslednou francúzskou predsedníčkou bola v roku 2009 Isabelle Huppert.

PorotavCannes resizeVincent Lindon sa teda ujme žezla opäť na výročie, a to na 75. Festivale v Cannes. Členmi jeho poroty budú americká herečka, producentka, scenáristka a režisérka Rebecca Hall, indická herečka Deepika Padukone, švédska herečka Naomi Rapace, talianska herečka a režisérka Jasmine Trinca, známy iránsky režisér, producent a scenárista Asghar Farhadi, frenúzsky režisér, scenárista, herec a producent Ladj Ly, americký režisér a scenárista Jeff Nichols a nórsky režisér a scenárista Joachim Trier.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.