Claire Denis rozhodne aj o osude nášho filmu Pura Vida

Cannesspravylogo resizePredpokladáme, že čitateľov bude zaujímať aj to, kto bude rozhodovať aj v iných porotách ako porote celovečerných hraných filmov.,a preto sme sa rozhodli, že zverejníme kompletný zoznam  všetkých štatutárnych porôt.

Nás však zaujíma najmä tá, od ktorej závisí osud filmu VŠMU Pura Vida režiséra Martina Gondu, a to porota Porotakratkefilmy resizeKrátkych filmov a Cinéfondation. Predsedníčkou, ako sme už písali, bude francúzska režisérka a scenáristka Claire Denis. Jej film Higt Life sa v tomto čase premieta aj v našich kinách a na stránkach Filmpressu sme o ňom podrobne písali. Asistovať známej filmárke budú francúzsko-anglická herečka Stacy Martin, režisérka, scenáristka a producentka z Rumunska Cătălin Mitulescu. Pánov bude zastupovať Eran Kolirin, režisér a scenárista z Izraela a grécky režisér a scenárista Panos H. Koutras.

Porote Istý pohľad (Certain regard) bude predsedať PorotaIstypohlad resizelibanonská režisérka a herečka Nadine Labaki, ktoré na vlaňajšom festivale mala veľký úspech s filmom Kafarnaum a ziskala zaň aj Cenu poroty. Ďalší členovia poroty sú francúzska herečka Marina Foïs, nemecká producentka Nurhan Sekerci – Porst, argentínsky režisér Lisandro Alonso a belgický režisér Lukas Dhont.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.