Bollywood v Cannes

Logo_Cannes_resizeBollywood, The Greatest Love Story Told (Najkrajší nenapísaný príbeh lásky) to je názov dlhometrážneho filmu Shekhara Kapoora nakrútený exkluzívne pre 64. canneský festival (11. - 22. máj 2011)  Snímka sa na festivale premietne mimo súťaže.

Celé sa to začalo rozhovorom s Shekharom Kapoorom, členom poroty na Canneskom festivale v roku 2010, keď sa ho opýtali prečo  Bollywood_resizenenakrútil film zachytávajúci najkrajšie a najsilnejšie  momenty tanečných príbehov indického kina ?  O niekoľko mesiacov neskôr vznikol film Bollywood, The Greatest Love Story Ever Told? Je to rýchla a dojemná montáž, v ktorej Kapoor, Rakeysh Omprakash Mehra a Jeff Zimbalist vzdávajú hold filmovému umeniu, ktoré prispelo k založeniu  identity Indie vo svete a spravilo s Bombay  svetové mesto v dejinách filmu.

“Že ho zbožňujeme aj nenávidíme", píše Skhekphar Kapoor, "že v ňom vidíme čosi z dávnych čias alebo čosi úplne moderné, nedá sa to rozhodnúť.   Ale máte pri ňom pocit, že žijete tak naplno, ako nikdy predtým. U nás sa hovorí, že je to jediná kultúra porovnateľná so všetkými  Indmi.  Už viacero desaťročí  trvá táto horúčka, ktorá ohromovala všetky generácie. To je Bollywood !"

Bollywood - The Greatest Love Story Ever Told
Réžia : Rakeysh Omprakash Mehra a Jeff Zimbalist
Produkcia : Shekhar Kapoor &
UTV Motion Pictures s Ronnie Screwvala
a Trishya Screwvala.
India, 2011, 81minút

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.