Festival v Benátkach otvorí Prvý muž Damiena Chazella

RyanGoslingChazelle resizeNajstarší filmový festival  na svete, teda jeho 75. ročník (29. 8. – 8.9. 2018) otvorí v Benátkach film DamienaChazella Prvý muž.  Opäť v ňom hrá Ryan Gosling tak ako vo filme La La Land. No tentoraz  si zahrá astronauta Neila Amstronga. Film sleduje príbeh prvého muža na Mesiaci od roku 1961 až do zavŕšenia misie Apollo 11 v roku 1969.

No v benátskej súťaži nebude chýbať ani Emma Stone, a to v dráme z 18. storočia Favoritka režiséra Yorgosa Lanthimosa. Z dielne Netflixu uvedú aj Baladu o Busterovi Scruggsovi od Ethana a Joela Coenovcov. O cenu sa  uchádza aj Paul Greengrass so snímkou 22. júl, ktorá vznikla v nórsko-islandskej koprodukcii. Rozpráva o tragických udalostiach, keď masový vrah Anders Breivik spáchal sériu teroristických útokov, pri ktorých zahynulo 77 ľudí. Zástupcom Netflixu v súťaži je aj  snímka Roma režiséra Alfonsa Cuaróna. Zdá sa, že Benátky s Netflixom nemajú, tak ako v Cannes, nijaké problémy.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.