Benátsky festival v telefóne

ICONA_512X512-192x192Po tom, ako si ju do svojich inteligentných telefónov vlani stiahlo viac ako 30 tisíc používateľov, prichádza benátsky filmový festival v spolupráci s talianskym ministerstvom kultúry i tohto roku so špeciálnou „festivalovou“ aplikáciou pre mobilné telefóny Apple iPhone a Nokia. iMiBAC Cinema VENEZIA bola tohto roku dokonca nominovaná na cenu Web Italia 2011.

Aplikácia v červeno-čiernom ladení je dostupná v anglickom a talianskom jazyku. Má tri základné kapitoly. Prvá je venovaná La Biennale di Venezia - teda benátskemu Biennale, ktoré je organizátorom filmového festivalu. Ponúka históriu Biennale,  informácie o jeho organizácii, podujatiach, vedení a užitočné odkazy.IMG_0601

Druhá kapitola, zameraná na 68. filmový festival v Benátkach bude aktivovaná až 31. augusta - v deň začiatku festivalu.  Tak ako vlani, ponúkne prehľad všetkých festivalových predstavení, dáta z katalógu, multimediálny obsah, informácie o tvorcoch - a tohto roku i možnosť rezervácie a nákupu vstupeniek. Samotnou vstupenkou, oprávňujúcou vojsť do kinosály, potom bude potvrdenie na displeji telefónu. Chýbať nebude história festivalu s prehľadom držiteľov cien od roku 1932 až po dnes.

Treťou kapitolou aplikácie  iMiBAC Cinema VENEZIA je Lido in Mostra - súhrn informácií, máp, tipov, adries, cestovných poriadkov a zaujímavostí o dejisku festivalu - ostrove Lido di Venezia. Súčasťou je navigácia do festivalových kín a dejísk sprievodného programu. Používateľ si môže zostaviť vlastný itinerár, ktorý ho bude sprevádzať počas celého festivalu, upozorňovať na začiatky podujatí a vyhľadávať optimálne dopravné spojenie.

Aplikáciu si do telefónov môžete stiahnuť zdarma z APP STORE alebo OVI STORE.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.