Spoznajte industry program Art Film Festu

ArtFilmFestlogo resizeMedzinárodný filmový festival Art Film Fest prinesie do Košíc množstvo kvalitných filmov a bohatý sprievodný program – tento rok aj s výrazne posilnenou časťou venovanou filmovým profesionálom a potenciálnym tvorcom. Tzv. industry program budú tvoriť prezentácie, prednášky a diskusie zamerané na súčasnú domácu tvorbu, ale aj inšpirácie z blízkeho zahraničia.

Pondelok 17. júna a utorok 18. júna 2019 budú inšpiratívnymi dňami Inspirational Days. Ich návštevníci sa budú môcť inšpirovať nielen filmami, ale aj ich tvorcami. Trojica mladých režisérov – slovenský debutant Teodor Kuhn VFXDAYstudioBlueFaces resize(Ostrým nožom, 2019), poľský tvorca Piotr Domalewski (Tichá noc, Cicha noc, 2017) a maďarský filmár Mihály Schwechtje (Nebezpečné city, Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), 2018) ponúknu unikátny pohľad do zákulisia vzniku filmov a procesu tvorby svojich prvých celovečerných diel. V prípade každého z nich bude premietanie nasledované prípadovou štúdiou a záver Inspirational Days bude patriť spoločnej diskusii tvorcov, venovanej nástrahám a očakávaniam začínajúcich filmárov v našom audiovizuálnom prostredí.

Za označením VFX Day sa skrýva skupina prednášok a prezentácií, ktoré budú súčasťou festivalového programu v stredu 19. júna 2019. Ich spoločným menovateľom budú vizuálne efekty, vo svete známe práve pod značkou VFX. Art Film Fest ukáže návštevníkom, akým spôsobom profesionáli tieto efekty vytvárajú, a že je to možné a rozšírené aj v našich podmienkach. Rozprávať o nich bude tvorca vizuálnych efektov Lukáš Jankovčin, režisér a animátor Andrej Kolenčík, experimentálny tvorca Tibor Meliš alebo Ľubomír Timko a Marek Ježo zo slovenského štúdia Blue Faces, ktoré sa podieľalo aj na snímkach sérií o Harrym Potterov či Avengers.

Televíznej tvorbe bude zasvätený piatok 21. júna 2019 – TV Industry Day ponúkne vo svojom programe trojicu Mohyla resizeprípadových štúdií a unikátnu panelovú diskusiu. Prípadové štúdie budú venované polupráci nezávislých producentov s televíznymi vysielateľmi, pripravia ich Vratislav Štajer z českej produkčnej spoločnosti Bioanut, Adriana Kronerová zo slovenského InOut Studia a Rastislav Šesták z DNA Production. Trojica bude neskôr diskutovať v panelovej diskusii spoločne s trojicou generálnych riaditeľov slovenských televízií – Jaroslavom Rezníkom (RTVS), Marcelom Gregom (TV JOJ) a Matthiasom Settelem (TV Markíza). Zostavu doplní Martin Šmatlák, riaditeľ Audiovizuálneho fondu a moderátorka diskusie Zuzana Mistríková, prezidentka Asociácie nezávislých producentov, ktorá diskusiu spoločne s Art Film Festom organizuje. Témou bude prínos televíznych vysielateľov k filmovej tvorbe a prínos nezávislých producentov k tvorbe televíznej. Diskutujúci budú hľadať odpovede na otázky o tom, aká je úloha televízií pri tvorbe a distribúcii domácej kinematografie, aká je úloha nezávislých producentov pri rozvoji televíznej či audiovizuálnej tvorby, či aké sú modely spolupráce medzi televíziami a nezávislými producentmi.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.