Ondřej Vetchý si na Art Film Feste prevzal cenu Hercova misia

SprávnelogoČeského herca Ondřeja Vetchého ocenili na 25. ročníku Art Film Festu v Košiciach Hercovou misiou. Cenu, ktorá sa na festivale udeľuje za mimoriadny prínos hereckému umeniu vo filme, mu osobne odovzdal prezident AFF Milan Lasica.

,,Táto cena je pre tých, ktorí sa nejakým spôsobom preslávili alebo zaslúžili o film a pán Ondřej Vetchý je jeden z nich. Je pre mňa veľká česť a pre náš festival pocta, že mu túto cenu môžem odovzdať,“ povedal na slávnostnom ceremoniále LasIcaVedtchy 1 resizeLasica.  Vetchý na festivale osobne uviedol dva zo svojich filmov a cena ho veľmi potešila. „Toto je snáď najkrajšia cena, akú som kedy dostal, i videl. A vlastne, ja som ešte nikdy nedostal cenu za niečo dlhodobejšie, vždy to bolo len za jednu konkrétnu úlohu, jeden konkrétny film,“ povedal pred divákmi pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici a zažartoval:  „Ak tomu správne rozumiem, týmto som sa dostal do kategórie ľudí, ktorí by mali začať bilancovať.“ Keďže ho prišlo na ceremoniál pozdraviť množstvo fanúšikov, napriek svojej plachosti súhlasil s fotografovaním sa na novej ,,artfilmovej“ režisérskej stoličke, ktorá je postavená v centre Košíc.

Cenu, ktorú dostal berie aj ako ocenenie jeho práce aj na slovenských filmoch. Najviac a najradšej robí so slovenským SeĺfieVEDtchy resizerežisérom Jurajom Nvotom. „Robil som u vás päť filmov, tri z toho s Jurkom Nvotom, mám ho veľmi rád, veľmi dobre sa mi s ním robím, lebo je neinvazívny. Je mi veľmi blízky, či už to bol Rukojemník, Eštébák či Kruté radosti, vždy som šiel do všetkého čo robil – garantoval, že to bude dobré,“ vysvetlil na tlačovej konferencii.  V auguste sa môžu diváci tešiť na Vetchého nový film Po strništi bos. Okrem filmu a televízie je verný, už od školy, aj divadlu. Stále hrá v Činohernom klube, kvôli čomu tiež prišiel do Košíc naozaj len na krátko.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.