Nová tradícia na Art Film Fest Košice 2016

ArtFilmFestKosicelogo resizePripravovaný 24. Art Film Fest prinesie okrem plejády skvelých filmov aj množstvo zákulisných a programových detailov, ktoré svojou originalitou prispejú k unikátnosti príťažlivého podujatia. Neprehliadnuteľnou novinkou, ktorá bezpochyby spestrí nadchádzajúci ročník festivalu, budú jedinečné kostýmy pre členov festivalového tímu.

Filmové rovnošaty, ktoré ozdobia Art Film Fest Košice 2016, sú dielom košickej módnej návrhárky Idy Sandor. Tá oblieka napríklad hercov Zuzanu Kanocz, Juraja Loja či Gabiku Škrabákovú. „Veľmi ma teší, že som bola oslovená na túto spoluprácu a napĺňa ma to hrdosťou. Som rada, že som bola pri zrode niečoho takého veľkého a že som súčasťou takej úžasnej akcie, akou Art Film Fest bezpochyby je,“ teší sa z oslovenej spolupráce známa návrhárka. Od organizátorov festivalu dostala za úlohu vytvoriť desať rôznych modelov, rozdelených do piatich dvojíc podľa toho, ktorý člen tímu bude daný kostým nosiť. „Vytvárala som návrhy pre pät dvojíc: herec/herečka, uvádzač/uvádzačka, šofér/šoférka, hostes/hosteska a dobrovoľník/dobrovoľníčka,“ vysvetľuje nová módna poradkyňa najznámejšieho slovenského filmového festivalu.

Ako ona sama vníma rozdiely medzi jednotlivými modelmi? „Vychádzala som z potrieb jednotlivých dvojíc, aby boli kostýmy funkčné, ale aj efektné a pohodlné,”. A dodáva, že veľkou inšpiráciou bol aktuálne trendový denim: „Využila som rub a líc rifľoviny, čím sme dostali veľmi efektné kombinácie. Každá dvojica má iný strih kostýmu, originálne strihovo a farebne riešený. Niektoré časti som zväčšila, niektoré zmenšila. Niečo som zas skrátila, niečo predlžila. Viac neprezradím, nech sa prídu návštevníci pozrieť sami. V tomto prípade je lepšie raz vidieť, ako o tom mnoho rozprávať.“

„Som veľká patriotka, a tak som vychádzala z toho, že sa festival presťahoval do Košíc - akoby sme budovali nové dejiny festivalu,“  hovorí Ida Sandor na margo svojej múzy a inšpirácie pri tvorbe návrhov,  v ktorých sa snažila spojiť do symbiózy históriu so súčasnosťou. „Chcela som modelom vdýchnuť nový život, nadčasovosť a šmrnc,“ rozpráva v súvislosti s netradičným spojením klasických a historických strihov, ktoré sa v uniformách snúbia s nadčasovým materiálom -  rifľovinou. Práve jej modrá farba je aj jednou z farieb Mesta Košice. „Snažila som sa, aby modely boli výrazné a zapamätateľné - aby si ich ľudia hneď vedeli priradiť k festivalu, keď ich uvidia,“ dodáva.
 
„Kostýmy sú z veľmi príjemného materiálu, sú krásne , detailne prepracované a nadčasové. Som veľmi rada, že ich pre Art Film Fest navrhla práve Ida Sandor,” hodnotí spoluprácu marketingová riaditeľka festivalu Veronika Šmihuľová Kašpar. „Tí, ktorí ich budú nosiť, sa môžu tešiť.  Verejne ich po prvý raz predstavíme 1. júna v oficiálnom festivalovom hoteli Yasmin, kedy sa po tlačovej konferencii AFF  bude konať módna prehliadka Kostýmov Art Film Fest, ktoré predvedú aj finalistky nedávnej MISS Slovensko 2016,”.

Návštevníci festivalu uvidia originálne rovnošaty počas 24. Art Film Festu Košice 2016, ktorý sa uskutoční od 17. do 25. júna.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.