Festival v Locarne uvedie slovenské filmy

Svetlonoc resizeŠvajčiarsky Filmový festival Locarno (3. – 13. 8. 2022) uvedie historicky po prvýkrát vo svetovej premiére až štyri slovenské filmy. Hraný film Svetlonoc režisérky Terezy Nvotovej uvedie sekcia prvých a druhých dlhometrážnych filmov Concorso Cineasti del presente.

Režisérske duo Ana Nedeljković a Nikola Majdak ml. zabojuje s animovaným filmom Peniaze a šťastie o ceny v súťaži Pardi di domani: Concorso internazionale. Sekcia Pardi di domani: Concorso Corti d'autore predstaví krátky experimentálny film Asterión režiséra Francesca Montagnera, ktorý si minulý rok z Locarna odniesol ocenenie za svoj dlhometrážny film Bratstvo. Nezávislá sekcia Semaine de la critique, ktorú založila Švajčiarska asociácia filmových novinárov v spolupráci s filmovým festivalom, uvedie film Návštevníci Veroniky Liškovej.V programe pre detského diváka Locarno Kids: Screenings sa premietne film Ako som sa naučila lietať (r. Radivoje Andrić), ktorý si z festivalu BUFF Malmö odniesol cenu ECFA za najlepší európsky film.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.