V poslednej chvíli 3D

Cinemax logo resizeDo kín CINEMAX prichádza už 4. apríla pozoruhodný dokument o extrémnych športoch v očarujúcom 3D. Tento dokument bude na Slovensku uvedený exkluzívne v sieti kín CINEMAX. Už teraz sa naň môžu začať tešiť diváci v mestách Banská Bystrica, Košice, Nitra, Poprad, Prešov, Skalica, Trenčín, Trnava a Žilina.

Dokumentárny film V poslednej chvíli 3D objavuje nové dimenzie. Vďaka jedinečnému 3D budú diváci vtiahnutí hlbšie do akcie, a tak budú mať možnosť lepšie vnímať pocity a vnemy športovcov. Za posledné dva roky sa tím Nuit de la Glisse snažil včleniť 3D technológiu do každého svojho záberu. To pre režiséra Thierryho Donarda a jeho tím kameramanov, strihačov a producentov znamenalo potrebu zaobstarať si nové technológie a vyvinúť nový štýl nakrúcania.

 

Museli sa popasovať aj s faktom, že európska zima veľa snehu nepriniesla. Biele zlato sa preto vydali hľadať na jedno z najizolovanejších miest na svete: ďaleký západ Grónska. "Tam nás čakali takmer kolmé svahy, ľadovce siahajúce do výšok kam až ľudské oko dovidí a všade okolo úžasné hory. Prostredie nebolo zasiahnuté ľudskou prítomnosťou, a počasie bolo veľmi premenlivé. No a presne tam sme sa pokúsili zachytiť to najlepšie," spomína Thierry Donard.

Toto dobrodružstvo absolvovalo obmedzené množstvo členov štábu, ktorý sa prepravoval na lodi, s helikoptérou B3, ktorá ich sprevádzala. Pre ľudského ducha to bol nezabudnuteľný zážitok. "Niekoľko dní sme boli počas plavby medzi ľadovcami celkom izolovaní. Celé nakrúcanie bolo o kontraste používania najmodernejšej techniky v podmienkach, kde išlo o prežitie. Zásluhou za našu snahu bolo, že keď sme trailer prezentovali na festivale v Cannes, u 3D profesionálov sa stretol s veľkým ohlasom," pokračuje Donard.

 

Dokument V poslednej chvíli 3D, samozrejme, predstaví aj ďalšie 3D sekvencie. Uvidíme horské bicykle rútiace sa dolu kopcom v Chamonix, pouličný skateboarding v Annecy, wingsuiting, rýchle jazdy cez masívny Mont Blanc, či surfovanie na veľkých vlnách v Portugalsku. Uvidíte to najlepšie, čo dokáže svet extrémneho športu ponúknuť. Prvých 30 minút filmu je venovaných zostrihu 20 hodín archívov, ktoré ukazujú to najlepšie z aktivít Nuit de la Glisse za posledných 10 rokov. Pokračuje ponorom do novej éry extrémnych športov.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.