Viditeľný svet v českých kinách

viditelnysvet_trojan_resizeOd 18. augusta vstupuje Viditeľný svet, film z produkčnej spoločnosti JMB Film & TV Production, do českej kinodistribúcie. Českých divákov bude do kín lákať najmä skvelý Ivan Trojan v hlavnej úlohe, ale aj herecká legenda Jana Hlaváčová, či Kristína Turjanová. Viditeľný svet už vypredal kinosály na dvoch najväčších českých filmových festivaloch v Karlovych Varoch a Uherskom Hradišti a očakáva sa, že divácky úspech potvrdí aj u širšieho publika.


O celovečerný debut Petra Krištúfka v produkcii Milana Stráňavu sa záujímajú svetové festivaly vrátane amerického Sundance, európske distribučné spoločnosti a nákupcovia práv. Najbližšie sa predstaví v hlavnej súťaži najstaršieho pobaltského filmového festivalu Arsenals v Rige. Na kvality Viditeľného sveta upozornil filmový kritik Boyd van Hoeij, ktorý ho videl na festivale v Karlovych Varoch. V článku pre mienkotvorný filmový časopis Variety predpokladá, že Krištúfkov debut zaujme aj distribútorov mimo regiónu strednej Európy. Van Hoeij vyzdvihol do detailov premyslenú réžiu, kde "scéna za scénou do seba zapadajú s ohromujúcou presnosťou." Všíma si tiež Trojanov vynikajúci herecký výkon, ktorý "dokáže bez slov naznačiť odtiene samoty a zvrátenosti." Text vo Variety sa osobitne venuje "presnému strihu Maroša Šlapetu, ktorý buduje filmové napätie" a osobitne spomína silné slovenské obsadenie vedľajších úloh.
Slovenská distribúcia je naplánovaná na november 2011.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.