Zomrel Damian Vizár

demo_02V utorok 14.12.2010 sa v bratislavskom krematóriu o 14.00 h uskutoční posledná rozlúčka s PhDr. Mgr. art Damianom Vizárom (narodil sa 5. novembra 1941 v Kysuckom Novom Meste, zomrel 8. decembra 2010 v Bratislave na rakovinu), členom Klubu filmových novinárov SSN. Pracoval vo Filmovom štúdiu na Kolibe ako tlačový tajomník, bol redaktorom kultúry v Slovenskom rozhlase, redaktorom dvojtýždenníka Film a divadlo, dlhé roky bol prezidentom združenia IMPROLIGA, ktoré sa venovalo amatérskemu divadlu.

Demo Vizár pôsobil ako šéfredaktor a redaktor v rôznych časopisoch (napr. Javisko, Slnečnica, Bellária). Písal o kultúre a umení, o ochotníckom divadle aj o filme. V časopise Javisko, mesačníku pre ochotnícke divadlo, uverejnil v roku 1988 (č.3-8) sedem pokračovaní výpovedí Jaroslava Siakeľa Ako to bolo s Jánošíkom z roku 1921. Podarilo sa mu zistiť aj úmrtie Jaroslava Siakeľa.

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.