Fabian - Príbeh moralistu (Nemecko / Rakúsko, 2021)

Fabian oder Der Gang vor die HundeFabian oder Der Gang vor die Hunde
Dráma, 176 minút
Réžia: Dominik Graf. Scenár: Constantin Lieb, Dominik Graf (podľa knihy Ericha Kästnera). Kamera: Hanno Lentz. Strih: Claudia Wolscht. Hudba: Sven Rossenbach, Florian van Volxem. Hrajú: Tom Schilling, Saskia Rosendahl, Albrecht Schuch, Meret Becker, Michael Wittenborn, Petra Kalkutschke, Elmar Gutmann, Aljoscha Stadelmann, Anne Bennent, Eva Medusa Gühne, Jörg-Uwe Schröder
Slovenská premiéra: 27. októbra 2022
Český farebný film natočený podľa poviedky Ľudovíta Aškenazyho. Rozpráva o cigánovi Fabiánovi, ktorý prišiel pracovať do Kunčic, a jeho synovi. Na veľkej stavbe socializmu sa zmení od základu ich život. Obaja sa naučia čítať a písať; Fabián sa stane schopným zváračom a malý Fabián je prijatý do pionierskej organizácie. Ich prerod nie je však ľahký, nezaobíde sa bez mnohých stretnutí, rovnako tak ako prerod Fabiánových spolupracovníkov, z ktorých mnohí v sebe doteraz neprekonali rasistické predsudky. Film ukazuje, ako socialistická spoločnosť dáva cigánom plnú rovnoprávnosť a je naplnený hlbokou láskou k človeku.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.