Pani Harrisová ide do Paríža (Veľká Británia / Maďarsko, 2022)

Mrs. Harris Goes to ParisMrs. Harris Goes to Paris
Komédia / Dráma, 115 minút
Réžia: Anthony Fabian. Scenár: Carroll Cartwright, Anthony Fabian, Keith Thompson, Olivia Hetreed (podľa knihy Paula Gallica). Kamera: Felix Wiedemann. Strih: Barney Pilling. Hudba: Rael Jones. Hrajú: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Lambert Wilson, Alba Baptista, Lucas Bravo, Ellen Thomas, Rose Williams, Jason Isaacs, Anna Chancellor, Christian McKay, Freddie Fox, Guilaine Londez, Harry Szovik, Philippe Bertin, Roxane Duran, Dorottya Ilosvai, Balázs Csémy, Zsolt Páll, Panka Murányi, Igor Szász, Péter Végh, Barnabás Réti, Balázs Veres, Vincent Martin, Jeremy Wheeler, Declan Hannigan, Stephen Saracco
Slovenská premiéra: 6. októbra 2022
Ada Harrisová (Lesley Manvilleová) žije veľmi pokojný život v povojnovom Londýne. Živí sa upratovaním domov svojich bohatých susedov, občas si zájde s priateľkami do kaviarne a po večeroch spomína na svojho zosnulého manžela. A to je všetko, čo od života očakáva a chce. Výnimkou sú šaty od slávneho francúzskeho návrhára Christiana Diora, po ktorých túži. Svoj nedosiahnuteľný sen má každý deň pred očami v šatníku jedného z domov, ktoré upratuje. Jej život sa prevráti naruby, keď dostane vyplatený príspevok pre vojnové vdovy. Ani na chvíľu sa nezamýšľa nad tým, čo s peniazmi urobí. Najprv si kúpi letenku do Paríža, aby o niekoľko dní neskôr odvážne vstúpila do chrámu módy, sídla Christiana Diora, a splnila si svoj bláznivý sen.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.