Krásne bytosti (Island / Dánsko / Švédsko / Holandsko / Česko, 2022)

BerdreymiBerdreymi
Dráma, 123 minút
Réžia: Guðmundur Arnar Guðmundsson. Scenár: Guðmundur Arnar Guðmundsson. Kamera: Sturla Brandth Grøvlen. Strih: Andri Steinn. Hudba: Kristian Eidnes Andersen. Hrajú: Birgir Dagur Bjarkason, Áskell Einar Pálmason, Viktor Benóný Benediktsson, Snorri Rafn Frímannsson, Anita Briem, Ísgerður Elfa Gunnarsdóttir, Ólafur Darri Ólafsson, Blær Hinriksson, Kristín Ísold Jóhannesdóttir, Aðalbjörg Emma Hafsteinsdóttir, Sólveig Guðmundsdóttir, Daníel Hans Erlendsson
Slovenská premiéra: 22. septembra 2022
Štrnásťročný Balli je bytostný outsider z rozvrátenej rodiny. Márne hľadá oporu doma či v škole, kde je obeťou šikany. Všetko sa mení vo chvíli, keď stretne troch problematických tínedžerov, ktorí ho nečakane vezmú medzi seba. Partia, v ktorej dominuje násilný Konni a inteligentný Addi, ponúkne Ballimu chýbajúci domov. Druhá snímka Guðmundura Arnara Guðmundssona rozpráva s poetickým citom a surovosťou o vzťahoch, ktoré môžu trvať večne a pomáhajú nás formovať v tých najdôležitejších chvíľach, i o krutosti a nehe, rodiacich sa na magickej hranici medzi detstvom a dospelosťou.
Foto: Filmtopia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.