Avatar (USA / Veľká Británia, 2009)

AvatarAvatar
Akčný / Dobrodružný / Sci-Fi / Fantasy, 166 minút
Réžia: James Cameron. Scenár: James Cameron. Kamera: Mauro Fiore. Strih: Stephen E. Rivkin, John Refoua, James Cameron. Hudba: James Horner. Hrajú: Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder, Wes Studi, Laz Alonso, Sigourney Weaver, Dileep Rao, James Pitt, Peter Mensah, Matt Gerald, Scott Lawrence, Kevin Dorman, Anthony Ingruber, Gareth Ruck, Alicia Vela-Bailey, Debra Wilson, Lasco Atkins, Allan Henry, Jessica J. Stowes, Terry Notary, Sean Patrick Murphy, Luke Hawker, Jimmy Star, Rowan Bettjeman, Jon Curry, Kelson Henderson, James Gaylyn, David Sampen
Slovenská premiéra: 22. septembra 2022
Novoobjavená planéta Pandora je mierumilovné miesto s obyvateľstvom Na´vi, žijúcim v súlade s čarokrásnou vegetáciou planéty. Posádka vyslaná zo Zeme na svojej prieskumnej misii objaví na Pandore aj veľmi cenný minerál, ktorý by mal na Zemi nevyčísliteľnú hodnotu. Pobyt na Pandore je však pre človeka možný až po vytvorení genetického dvojníka, hybrida avatara, ktorý, môže byť ovládaný psychikou oddelenou od ľudského tela a fyzicky zodpovedá pôvodnému obyvateľstvu Pandory. To má fluoreskujúcu modrú pokožku a dosahuje trojmetrovú výšku. Na náročnú misiu vyberú okrem iných aj Jakea Sullyho (Sam Worthington), bývalého námorníka, ktorý zostal po svojej poslednej misii paralyzovaný od pása nadol. A práve šanca opäť chodiť ho nadchla natoľko, aby sa do programu Avatar prihlásil. Po pristátí na Pandore sú členovia prieskumnej misie ohromení úžasnou rozmanitosťou miestnej vegetácie. Stromy dosahujú výšku mrakodrapov a svetielkujúci prales je plný nádherných tvorov, aké ešte nikdy nevideli, ale aj hrozných prehistorických predátorov. To je však iba zrnko prekvapenia, ktoré na posádku čaká. Aj keď sa zdá, že po počiatočnej nedôvere miestnych obyvateľov sa posádke podarilo adaptovať a získať aj priestor pre diplomatickú misiu, Pandorčania sa rozhodne nehodlajú nechať kolonizovať. Čoskoro príde k tvrdému boju... Jake, ktorý sa postupne s Pandorčanmi zblížil a celkom ho očarila princezná Neytiri (Zoe Saldanaová), teraz stojí pred zásadným rozhodnutím. Za koho bude bojovať vo finálnej bitke, ktorá má rozhodnúť o osude a vývoji celého sveta?
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.