Najkrajší chlapec na svete (Švédsko, 2021)

Världens vackraste pojkeVärldens vackraste pojke
Dokumentárny / Životopisný, 93 minút
Réžia: Kristina Lindström, Kristian Petri. Scenár: Kristina Lindström, Kristian Petri. Kamera: Erik Vallsten. Strih: Dino Jonsäter, Hanna Lejonqvist. Hudba: Filip Leyman, Anna Von Hausswolff. Účinkujú: Björn Andrésen, Luchino Visconti (a.z.)
Slovenská premiéra: 14. júla 2022
V roku 1970 precestoval filmár Luchino Visconti celú Európu, hľadajúc dokonalého chlapca, ktorý by zosobnil absolútnu krásu v jeho filmovej adaptácii románu Thomasa Manna Smrť v Benátkach. V Štokholme objavil Björna Andrésena, hanblivého 15-ročného tínedžera, ktorému priniesol zo dňa na deň svetovú slávu; Björn strávil krátku, ale intenzívnu časť búrlivej mladosti medzi benátskym Lidom, Londýnom, filmovým festivalom v Cannes a vzdialeným Japonskom. Päťdesiat rokov po premiére Smrti v Benátkach nás Björn vezme na pozoruhodnú cestu, utvorenú z jeho osobných spomienok, dejín kinematografie, poľnej slávy a tragických udalostí. Možno je to Björnov posledný pokus vrátiť svoj život do starých koľají.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.