Údolie lampášikov (Kanada, 2018)

Valley of the LanternsValley of the Lanterns
Animovaný / Rodinný, 97 minút
Réžia: Caleb Hystad. Scenár: Caleb Hystad. Hudba: Marc Junker. Slovenský dabing: Kamila Magálová, Alexander Bárta, Henrieta Mickovičová, Daniel Fischer, Alexander Koníček
Slovenská premiéra: 14. apríla 2022
Ollistene vyrába papierové lampášiky pre celú dedinku v údolí tak, ako ju to naučil jej starý otec. Oslavy v mestečku sa nezadržateľne blížia a jej úspešná výroba slávnostných lampášikov môže byť ohrozená. Svojho poslania sa však nechce vzdať a tak sa vyhýba zaučiť svojho vnuka Portera. Tajomstvo kamennej brány, ktorá so sebou nesie starodávnu legendu, vníma ako svoju jedinú šancu aby sa z nej nestala neužitočná dáma. Ollistene sa rozhodne tajomstvo výroby lampášikov nikomu neprezradiť a využije starodávnu legendu aby mohla pokračovať vo výrobe lampášikov len ona sama. Keď sa legenda ukáže ako pravdivá a celé údolie je znovu nútené prežívať ten istý rok odznova, Ollistene sa musí rozhodnúť. Prijme zmenu alebo sa sebecky ostane držať toho, čo chce len ona sama, a to i za cenu životov ľudí okolo nej?
Foto: Garfield Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.