Láska na špičkách (Česko, 2021)

Laska na spickachLáska na špičkách
Komédia / Romantický, 94 minút
Réžia: Petr Zahrádka. Scenár: Adéla Kroupová. Kamera: Marek Janda. Hrajú: Vica Kerekes, Ondřej Veselý, Valentýna Bečková, Jiří Havelka, Leoš Noha, Jakub Kohák, Igor Chmela, Tomáš Jeřábek, Robert Mikluš, Jitka Schneiderová, Linda Rybová, Jana Stryková, Pavel Nový, Oliver Vyskočil a ďalší.
Slovenská premiéra: 14. októbra 2021
Príbeh romantickej komédie Láska na špičkách je zasadený do malého mesta a okolia Broumovska. Dramatická krajina korešponduje s náladami hlavnej hrdinky Terezy (36), bývalej primabaleríny Národného divadla, ktorá po úraze skončila kariéru profi tanečnice a presťahovala sa s manželom Petrom a sedemročnou dcérou Maruškou do opusteného mlynu, ktorý zdedila po babičke. S neoblomnou vôľou a aj cez obmedzené finančné prostriedky mlyn rekonštruuje, aby vytvorila rodine nový domov. Privyrába si tým, že v miestnej škole vedie krúžok pohybovej výchovy. Učí životom unavené ženy dávno zabudnutým tanečným pohybom a ich dcéry základom baletu. Peter na dedine nie je šťastný, chce robiť kariéru v Prahe. Ich manželstvo prechádza krízou, neistá existencia a ľudská obmedzenosť niektorých obyvateľov malého mesta Terezu núti ťahať na vlastných bedrách viac, než možno dokáže uniesť. Najšťastnejšie sú jej malé „primabaleríny“, ktoré majú od dokonalosti ďaleko, no o to rozkošnejšie sú. Ako to však býva, život nám kladie do cesty nečakané nástrahy. 
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.