Ľúbil som svoju ženu (Maďarsko / Nemecko / Taliansko, 2021)

Lubil som svoju zenuA feleségem története
Romantický, 169 minút
Réžia: Ildikó Enyedi. Scenár: Ildikó Enyedi (podľa knihy Milána Füsta). Kamera: Marcell Rév. Strih: Károly Szalai. Hudba: Ádám Balázs. Hrajú: Léa Seydoux, Gijs Naber, Louis Garrel, Sergio Rubini, Jasmine Trinca, Luna Wedler, Josef Hader, Simone Coppo, Beniamino Brogi, Ulrich Matthes a ďalší.
Slovenská premiéra: 7. októbra 2021
Holandský kapitán nákladnej lode Jakob Störr a jeho priateľ sa pri popíjaní alkoholu stavia, že sa Störr ožení s prvou ženou, ktorá vstúpi do kaviarne. Tak sa zoznámi s rozmarnou Francúzkou Lizzy, s ktorou sa naozaj ožení. Začne sa rozvíjať ľúbostný príbeh bohatý na lásku ako z rozprávok Tisíc a jednej noci. A od tej chvíle podlieha život milovaného, ​​bolestne úprimného Störra mnohým skúškam. Prostredníctvom jeho postavy chápeme elementárnym a dramatickým spôsobom komplexnosť, tajomnosť, krehkú krásu a nepolapiteľnú, nekontrolovateľnú povahu života. Režisérka Ildikó Enyedi, držiteľka Zlatého medveďa z Berlinale a nominácie na Oscara za film O tele a duši, vychádza vo svojom novom filme z rovnomenného románu maďarského spisovateľa Milána Füsta. Tento autor bol v roku 1965 nominovaný na Nobelovu cenu.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.