Správa (Slovensko / Česko / Nemecko, 2020)

SpravaZpráva
Dráma / Historický / Vojnový, 94 minút
Réžia: Peter Bebjak. Scenár: Jozef Paštéka, Tomáš Bombík, Peter Bebjak (podľa knihy Alfréda Wetzlera). Kamera: Martin Žiaran. Strih: Marek Kráľovský. Hudba: Mario Schneider. Hrajú: Noël Czuczor, Peter Ondrejička, Wojciech Mecwaldowski, Jacek Beler, John Hannah, Ondřej Malý, Michal Režný, Kamil Nożyński a ďalší.
Slovenská premiéra: 23. septembra 2021
Siedmeho apríla 1944 sa Alfrédovi Wetzlerovi podarilo čosi jedinečné – unikol spolu s mladším väzňom Vrbom z prísne stráženého tábora smrti Osvienčimu. Cieľom úteku však nebolo zachrániť si vlastný život, ale zabrániť umieraniu tisícov ľudí. Po smrteľne nebezpečnom putovaní došli na Slovensko, kde vznikla správa o genocíde. Tajnými cestami sa dostala až do rúk Winstona Churchilla a Franklina D. Roosevelta a zasiahla do vývoja 2. svetovej vojny. Príbeh plný napätia a emócií osloví diváka napínavou drámou úteku, absurditou vývoja dejín, ale aj vnútornou silou muža, ktorý sa postavil proti zvrátenosti systému.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.