Zátopek (Česko, 2021)

ZatopekZátopek
Životopisný / Dráma, 131 minút
Réžia: David Ondříček. Scenár: David Ondříček, Alice Nellis, Jan P. Muchow. Kamera: Štěpán Kučera. Strih: Jarosław Kamiński. Hudba: Beata Hlavenková. Hrajú: Václav Neužil ml., Martha Issová, James Frecheville, Robert Mikluš, Jiří Šimek, Milan Mikulčík, Peter Nádasdi, Štěpán Kozub, Vojtěch Fülep a ďalší.
Slovenská premiéra: 9. septembra 2021
Austrálsky rekordman Ron Clarke prichádza v roku 1968 do Prahy za legendárnym bežcom Emilom Zátopkom, ktorého bezmedzne obdivuje. V rozhovoroch Rona s Emilom sa dej filmu retrospektívne vracia do hlavných momentov jeho športového i súkromného života a spája sa v komplexný portrét muža, ktorý nestráca tempo ani potom, čo jeho posledné preteky skončia a ktorý dokáže bojovať nielen na atletickom ovále. Film rozpráva o nezlomnej sile vôle, ktorá dodnes inšpiruje tisíce športovcov po celom svete. A tiež o jedinečnom vzťahu dvoch ľudí - Emila a Dany Zátopkových - ktorí napriek všetkým prekážkam spolu strávili celý život.
Foto: Bontonfilm SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.