Na palubu (Francúzsko 2020)

a labordageÀ l'abordage
Komédia, 95 minút
Réžia: Guillaume Brac. Scenár: Guillaume Brac, Catherine Paillé. Kamera: Alan Guichaoua. Strih: Héloïse Pelloquet. Hrajú: Salif Cissé, Asma Messaoudene, Benjamin Natchouang, Édouard Sulpice, Martin Mesnier, Nicolas Pietri a ďalší.
Slovenská premiéra: 15. júla 2021
Mala to byť jednorazová spolujazda, ale všetko sa skomplikovalo už v Paríži, kde namiesto očakávaných slečien obsadili sedadlá Edouardovho auta zavalitý dobrák Chérif a zhovorčivý frajer Félix... Úzkostlivý mamičkin maznáčik sa za volantom stáva pasažierom Félixovho romantického nápadu prekvapiť na vidieku dievča, s ktorým prežil krátky letný románik. Trio symbolicky stroskotá v idylických kulisách divokej rieky a prázdninového kempu na juhu Francúzska. Vo filme Guillaumea Braca sa vtipne prelínajú prvky buddy komédie a neokázalej civilnosti klasika francúzskej novej vlny Erica Rohmera. Poetický film Na palubu! rozpráva o sile nečakaného priateľstva, plachých romanciach a bolestivých ranách, ktoré sa v žiary horúceho leta buď rýchlo zahoja, alebo už nikdy nezmiznú; o čase dospievania, keď je všetko zdanlivo len akože, ale v skutočnosti je to naozaj.
Foto: Filmtopia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.