Chľast (Dánsko 2020)

ChlastDruk
Dráma, 117 minút
Scenár: Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg. Réžia: Thomas Vinterberg. Kamera: Sturta Brandth Grøvlen. Strih: Janus Billeskov Jansen, Anne Østerud. Hrajú: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Albert Rudbeck Lindhardt, Frederik Winther Rasmussen, Martin Greis-Rosenthal, Morten Thunbo, Palmi Gudmundsson, Michael Asmussen a ďalší.
Slovenská premiéra: 26. novembra 2020
Existuje teória, že sa rodíme s malým množstvom alkoholu v krvi a mierna podnapitosť otvára našu myseľ svetu okolo nás, zmenšuje naše problémy a zvyšuje kreativitu. Povzbudení touto teóriou sa Martin (Mads Mikkelen) a jeho traja priatelia, unavení stredoškolskí učitelia, pustia do experimentu spočívajúceho v tom, že si počas pracovného dňa udržujú stálu hladinku. Ak dokázal Churchill vyhrať druhú svetovú vojnu v alkoholickom opare, čo by mohlo pár kvapiek znamenať pre nich a ich študentov? Prvotné výsledky sú povzbudivé a malý projekt sa stane skutočným akademickým výskumom. Ako ich hodiny, tak aj výsledky sa zlepšujú a skupina dostane znova chuť do života! Keď však výskum preženú, niektorí musia skončiť. Je stále jasnejšie, že aj keď alkohol mohol pomôcť k skvelým úspechom v histórii, niektoré odvážne činy majú svoje dôsledky...
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.