Bedári (Francúzsko 2019)

BedariLes Misérables
Triler, 105 minút
Scenár: Ladj Ly, Giordano Gederlini, Alexis Manenti. Réžia: Ladj Ly. Kamera: Julien Poupard. Strih: Flora Volpelière. Hrajú: Alexis Manenti, Djebril Zonga, Issa Perica, Al-Hassan Ly, Steve Tientcheu, Almamy Kanoite, Nizar Ben Fatma, Raymond Lopez, Luciano Lopez, Jaihson Lopez, Jeanne Balibar, Sana Joachim, Lucas Omiri a ďalší.
Slovenská premiéra: 5. marca 2020
Stéphane Ruiz (Damien Bonnard) nastúpil len nedávno do špeciálnej kriminálnej jednotke v Montfermeili, na predmestí Paríža. Spolu so svojimi kolegami Chrisom (Alexis Manenti) a Gwadom (Djebril Zonga), ktorí sú obaja skúsenými členmi tímu. Veľmi rýchlo zaregistruje zvyšujúce sa napätie medzi susediacimi gangmi. Keď sa počas zatýkania ocitnú výtržníci na úteku, dron zachytí každý ich pohyb, každú akciu… Film inšpirovaný vzburami z roku 2005 zasadil režisér Ladj Ly do súčasného Montfermeilu, toho istého miesta, kde sa odohrávali slávni Bedári Victora Huga v roku 1862. O vyše 150 rokov neskôr je podobnosť medzi dnešnou nahnevanou mládežou v mikinách a Gavrochom, hlavnou postavou Bedárov, veľmi príznačná... Bedári si odniesli Césara za najlepší film, najlepšieho začínajúceho herca (Alexis Manenti), najlepší strih a Cenu publika.
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.