X-Men: Dark Phoenix (USA 2019)

X-Men-Dark-PhoenixDark Phoenix
Akčný fantasy, 114 minút
Scenár a réžia: Simon Kinberg. Kamera: Mauro Fiore. Strih: Lee Smith. Hudba: Hans Zimmer. Hrajú: Sophie Turner, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender, Evan Peters, Jessica Chastain, Nicholas Hoult, Tye Sheridan, Alexandra Shipp, Kodi Smit-McPhee, Ato Essandon a ďalší.
Slovenská premiéra: 6. júna 2019
Keď skupina X-Menov vyrazí na celkom rutinnú záchrannú misiu na obežnú dráhu k ohrozenej posádke raketoplánu, zdá sa, že majú všetko pod kontrolou a operácia prebieha bez problémov. Zdanie však klame. Jean Grey (Sophie Turner) zasiahne neznáma a smrtiaca vesmírna sila, ktorá ju premení v jedného z najsilnejších mutantov. Jean musí zápasiť nielen so svojou novo nabitou a nestabilnou silou, ale aj so svojimi osobnými démonmi. Postupne sa dostáva do desivej špirály a stráca nad sebou kontrolu. Navyše jej myslenie začína ovplyvňovať tajomná postava (Jessica Chastain), ktorá prichádza s nebezpečnými návrhmi na využitie ničivej sily. Grey sa mení na Dark Phoenix a stáva sa hrozbou nielen pre svojich teraz už bývalých priateľov z radov mutantov, ale pre celú planétu. X-Meni tak musia čeliť svojmu najbližšiemu a najničivejšiemu nepriateľovi...
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.