Kafarnaum (Libanon/Francúzsko/USA 2018)

KafarnaumCafarnaüm / Capharnaum / Capernaum

Dráma, 120 minút
Scenár a réžia: Nadine Labaki. Kamera: Christopher Aoun. Strih: Konstantin Bock. Hudba: Khaled Moizanar. Hrajú: Kawthar Al Haddad, Boluwatife Treasure Bankole, Nadine Labaki, Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Elias Khoury, Nour El Husseini, Samira Chalhoub a ďalší.
Slovenská premiéra: 21. februára 2019
Príbeh dvanásťročného chlapca Zaina (Zain Al Rafeea), ktorý zažaluje svojich rodičov za to, že mu dali život, je strhujúcou výpoveďou o živote v najchudobnejších slumoch súčasného Libanonu. Snímku, ktorá na tohtoročnom festivale v Cannes ohromila divákov, kritiku i porotu, vďaka zmesi realizmu a intenzívnych emócií prirovnávajú k slávnemu Milionárovi z chatrče. Libanonská režisérka a scenáristka Nadine Labaki podáva vyhrotené a mierne pitoreskné svedectvo o extrémnych podmienkach života vo svojej krajine pohľadom malého dieťaťa a pritom neupadá do citového vydierania – zdanlivo neochvejne ponurú trajektóriu príbehu navyše účelne obohacuje o záblesky radosti a humoru.
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.