7 sestier (Veľká Británia/Francúzsko/Belgicko/USA 2017)

7-sestierSeven Sisters (What Happened to Monday)
Sci-fi triler, 123 minút
Scenár: Max Botkin, Kerry Williamson. Réžia: Tommy Wirkola. Kamera: José David Montero. Strih: Martin Stoltz. Hudba: Christian Wibe. Hrajú: Noomi Rapace, Christian Rubeck, Willem Dafoe, Glenn Close, Pål Sverre Hagen, Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen, Jeppe Beck Laursen, Alexandre Nguyen, Kirsty Averton, Marwan Kenzari, Lara Decaro a ďalší.
Slovenská premiéra: 30. novembra 2017
Sedem životov, sedem sestier, jedna spoločná identita. V roku 2073 je naša planéta preľudnená a spoločnosť sa riadi drastickým zákonom jedného dieťaťa. Ak rodina zákon poruší, úrady mladšie dieťa bez milosti odoberú. V jednom byte však už tridsať rokov žije a skrýva sa sedem sestier. Vystupujú pod jednou identitou a dodržiavajú pravidlo, že každá z nich chodí von iba jeden deň v týždni. Týmto spôsobom vyštudujú, pracujú, chodia za zábavou. Systém, funguje však len do chvíle, keď sa Pondelok (Noomi Rapace) nevráti domov. Zvyšné sestry musia opustiť bezpečie bytu a zistiť, čo sa stalo. Pátranie je o to ťažšie, že sa nesmú prezradiť... Noomi Papace (Muži, ktorí nenávidia ženy) sa podarilo vytvoriť všetkých sedem rozdielnych charakterov, a tak sa divák nemusí obávať, že by mu sledovaniu trileru spôsobilo v hlave zmätok. Réžie sa ujal Tommy Wirkola, ktorý má „na svedomí“ skvelú snímku Janko a Marienka:Lovci čarodejníc či Dead Snow. Nechýbajú ani herecké legendy ako Willem Dafoe (Posledné pokušenie Krista, Anglický pacient, Čata, Spider-Man 2, Pasolini) či Glenn Close (Nebezpečné známosti, Mary Reilly, Stepfordské paničky, seriál Patty Hewes – nebezpečná advokátka).

Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.