Príbehy z lesov (USA 2014)

pribehy z lesov 006 resizePríbehy z lesov (USA 2014)
Into the Woods
125 minút.
Scenár: James Lapine. Réžia: Rob Marshall. Kamera: Dion Beebe. Strih: Wyatt Smith. Hudba: Stephen Sondheim. Účinkujú: Anna Kendrick, Johnny Depp, Chris Pine, Emily Blunt, Meryl Streep, Lucy Punch, Mackenzie Mauzy, Christine Baranski, James Corden, Tracey Ullman a ďalší.
Slovenská premiéra 2. apríla 2015
Muzikál Stephena Sondheima a Jamesa Lapina mal svetovú premiéru v San Diegu roku 1986 a rok nato ho už hrali aj na Boadwayi. Uviedli ho muzikálové scény v Londýne, Paríži, Barcelone, Melbourne aj Singapure. Hravá zmes motívov známych rozprávok neušla pozornosti Hollywoodu. Prvé pokusy o sfilmovanie sa vynorili už v 90. rokoch a spájali sa s nimi veľké mená režisérov (Rob Minkoff, Penny Marshallová) i hercov (Robin Williams, Cher, Steve Martin, Billy Crystal, Susan Sarandon). Napokon sa réžie pre Walt Disney Company ujal špecialista na muzikály Rob Marshall (Chicago, Nine). K dispozícii mal 50 miliónov dolárov a hviezdne obsadenie. Americkí recenzenti sršia nadšením, diváci a európski kritici sú odmeranejší, no film si už aj tak pripísal tržby vo výške 174 miliónov. Uspeje aj u nás, po Svěrákových Troch bratoch?
Foto: Saturn Entertainment

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.