Charlie Mortdecai (USA 2015)

mortdecai resizeCharlie Mortdecai (USA 2015)
Mortdecai
106 minút.
Scenár: Eric Aronson. Réžia: David Koepp. Kamera: Florian Hoffmeister. Strih: Derek Ambrosi, Jill Savitt. Hudba: Mark Ronson, Geoff Zanelli. Účinkujú: Johnny Depp, Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Olivia Munn, Aubrey Plaza, Paul Bettany, Jeff Goldblum, Oliver Platt, Michael Byrne, Jamie Bernadette, Michael Culkin, Jonny Pasvolsky a ďalší.
Slovenská premiéra 29. januára 2015
Britský spisovateľ Kiril Bonfiglioli (1928 – 1985) bol obchodníkom s umením, hercom, vydavateľom vedeckej fantastiky a šermiarskym šampiónom. Preslávil sa satirickými románmi o nehrdinskom obchodníkovi s umením a príležitostnom podvodníkovi Charliem Mortdecaiovi, dobrodružnými a plnými britského čierneho humoru. Prirovnávali ich k humoristickej klasike P. G. Wodehousea. Neľahkej úlohy previesť Mortdecaiove dobrodružstvá na filmové plátno sa ujal režisér David Koepp (Tajomné okno, Mesto duchov, Ozveny mŕtvych) s Johnnym Deppom v titulnej role. Hviezdne obsadený americký film vznikal s rozpočtom 60 miliónov dolárov prevažne v Británii. Prvé recenzie sú nemilosrdne zdrvujúce.
Foto: Bonton film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.