Vlna vs. breh (Slovenská republika-Česká republika 2014)

vlna vs breh formatfactoryimg 6551 resizeVlna vs. breh (Slovenská republika-Česká republika 2014)
Vlna vs. břeh
88 minút.
Scenár: Martin Štrba, Olina Kaufmanová. Réžia a kamera: Martin Štrba. Strih: Olina Kaufmanová. Hudba: Michal Novinski. Účinkujú: Jano Pavlík, Rudo Prekop, Vasil Stanko, Tono Stano, Martin Štrba, Miro Švolík, Kamil Varga, Peter Župník a ďalší.
Slovenská premiéra 6. novembra 2014
Popredný slovenský kameraman Martin Štrba vo svojom režijnom debute navštevuje a spovedá priateľov, spolužiakov a umeleckých súputníkov, aby zrekonštruoval atmosféru doby, ktorá umožnila zrod fenoménu. Jano Pavlík, Rudo Prekop, Vasil Stanko, Tono Stano, Martin Štrba, Miro Švolík, Kamil Varga a Peter Župník sa stretli sa na začiatku 80. rokov ako slovenskí študenti fotografického odboru pražskej FAMU. Do umeleckej fotografie vniesli energiu, hravosť a imagináciu, ktorá sa v ich tvorbe spájala najmä s postupmi inscenovanej fotografie. Vytvorili výnimočnú generáciu, zvanú „Slovenskou novou vlnou“. fenoménu Slovenskej novej vlny. Netradičný dokument formálne nasleduje invenciu, hravosť, inscenačné a výtvarné postupy fotografickej tvorby svojich aktérov.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.