Klub poslednej nádeje (USA 2013)

Klub-poslednej-nadeje-posteDallas Buyers Club
117 minút
Scenár: Craig Borten, Melisa Wallacková. Réžia: Jean-Marc Vallée. Kamera: Yves Bélanger. Strih: Martin Pensa, John Mac McMurphy. Hrajú: Matthew McConaughey, Jennifer Garnerová, Jared Leto, Danis O´Hare, Steve Zahn, Michael O´Neill, Dalls Roberts, Griffin Dunne, Kevin Rankin, Donna Duplantierová a ďalší.
Premiéra: 20. február 2014
Film podľa skutočného príbehu Rona Woodroofa. Dallas 1985, Ron Woodroof (Matthew McConaughey), elektrikár a občasný jazdec rodea si užíva život plnými dúškami. Od lekárov sa dozvie, že je HIV pozitívny a neostáva mu viac ako tridsať dní života. Ron si postupne uvedomuje a prijíma svoju chorobu. Nevzdáva sa, vyhľadáva všetky dostupné informácie a spôsoby liečenia. Púšťa sa do bitky o svoj život s lekármi, farmaceutickými firmami, úradníkmi a hľadá cestu ako prežiť. Jeho nádejou sa stane medzinárodný čierny trh s neschválenými liekmi, ktoré pašuje do Ameriky a pomáha ľuďom s rovnakou diagnózou. Spoločne s transsexuálom Rayonom (Jared Leto) založia Dallas Buyers Club. Ron sa tak stáva bojovníkom za dôstojnosť, vzdelanie a spoločenské prijatie HIV pozitívnych ľudí. Film, o neľahkom osude ľudí trpiacich HIV, či AIDS, predovšetkým v rokoch, keď sa o tejto chorobe vedelo veľmi málo, dokazuje svoju kvalitu v prebiehajúce oscarovskej sezóne. Jeho hlavný predstavitelia, Matthew McConaughey a Jared Leto, získali za svoje herecké výkony už niekoľko ocenení. Film má 6 nominácií na Oscara, vrátane najlepšieho filmu či hereckých kategórií.
FOTO: BARRACUDA MOVIE

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.