Zlodejka kníh (USA/SRN 2013)

Zlodejka-knih-posterThe Book Thief
131 minút
Scenár: Markus Zusak, Michael Petroni. Réžia: Brian Percival. Kamera: Florian Ballhaus. Strih: John Wilson. Hudba: Jahn Williams. Hrajú: Geoffrey Rush, Emily Watsonová, Sophie Nélisseová, Ben Schnetzer, Nico Liersch, Heike Makatschová, Julian Lehmann, Kirsten Blocková, Oliver Stokowski a ďalší.
Premiéra: 16. január 2014
Sila slov a fantázie je ukrytá v knihách, ale len pre tých, ktorí ich vedia a chcú čítať. Film Zlodejka kníh je príbehom Liesel (Sophie Nélisseová), ktorá sa počas 2. svetovej vojny dostala do pestúnskej rodiny Hansa Hubermanna (Geoffrey Rush) a jeho ženy Rosy (Emily Watsonová), aby tu začala nový život. Liesel sa snaží zapadnúť – doma aj v škole, kde si z nej spolužiaci uťahujú, pretože nevie dobre čítať. Liesel je odhodlaná situáciu zmeniť s posadnutosťou rodiaceho sa učenca. A k tomu získa pomoc svojho nového dobrosrdečného otecka. Hans sa s Liesel učí dni aj noci a Liesel sa snaží podrobne preštudovať svoju prvú knihu, Hrobárovu príručku, ktorú si tajne odniesla z pohrebu brata. Liesel sa tiež spriatelí s ich novým hosťom, židovským utečencom Maxom (Ben Schnetzer), ktorého pred nacistami ukrývajú v pivnici. A práve Max je ďalším, ktorý ju povzbudzuje v čítaní a v túžbe po vzdelávaní. Postupne sa mení aj jej priateľstvo s mladým susedom Rudym (Nico Liersch). Dobu plnú utrpenie prekonávajú spoločne pomocou kníh, ktoré nielen pre seba kradne Liesel v knižnici miestneho starostu. A postupne sa naučí vážiť si nielen silu slov, ale aj moc nad nimi.
FOTO: BARRACUDA MOVIE

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.