Perverzný sprievodca ideológiou (Veľká Británia/Írsko 2012)

Perverzny-sprievodca-posterThe Pervert´s Guide to Ideology
136 minút
Scenár: Slavoj Žižek. Réžia: Sophie Fiennesová. Kamera: Remko Schnorr. Strih: Ethel Shepherdová. Hudba: Magnus Fiennes. Hrá: Slavoj Žižek.
Premiéra: 14. január 2014
Brilantné spojenie slovinského filozofa, mysliteľa Slavoja Žižeka, britskej dokumentaristky Sophie Fiennesovej a ich invenčnej interpretácie ideológie. Po dokumente Perverzný sprievodca filmom (2006) sa Sophie Fiennesová vrhá do ďalšej spolupráce so slovinským kontroverzným mysliteľom Slavojom Žižekom a kombináciou ich netradičných interpretácií filmu ako takého spoločne vytvárajú ďalšiu pozoruhodnú dokumentárnu reflexiu spoločnosti, aby divákom poodkryli cestu do podstaty ideológie – snov, ktoré formujú naše kolektívne vedomie a konanie. Ideológia a jej formovanie spoločnosti tvorí základ filozofickej práce Slavoja Žižeka, vychádzajúceho z Freudovej psychoanalýzy, ktorá mu pomáha nazerať na svet a porozumieť mu netradičným spôsobom. Úvahami o filmoch, hudbe, histórii a súčasných spoločenských fenoménoch sa charizmatický Žižek a skúsená Fiennesová dopracúvajú k definícii ideológie ako neustále sa meniacej umelo vytvorenej substancie, formujúcej všetky spoločnosti.
FOTO: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.