Lososy v Jemene (UK 2011)

lososy l 1441952 2a331d75Salmon Fishing in the Yemen
111 minút
Scenár: Simon Beaufoy. Réžia: Lasse Hallström. Kamera: Terry Stacey. Strih: Lisa Gunning. Hudba: Dario Marianelli. Účinkujú: Emily Blunt, Ewan McGregor, Kristin Scott Thomas, Tom Mison, Amr Waked, Catherine Steadman, Rachael Stirling, Peter Wight, Tom Beard a ďalší.
Premiéra 31. mája 2012
Emily Blunt, Ewan McGregor a Kristin Scott Thomas účinkujú v hlavných úlohách britskej romantickej komediálnej drámy Lasse Hallströma podľa úspešného rovnomenného románového debutu Paula Tordaya z roku 2006. Aspergerovým syndrómom postihnutý doktor Alfred Jones (Ewan McGregor) je geniálny odborník na život rýb. Na nátlak britských politikov musí realizovať výstredný sen jemenského šejka (Amr Waked) – vytvoriť v tamojšej púštnej krajine rieku, vhodnú na lov lososov. Hoci sprvu nápad považuje za šialený, postupne podľahne šejkovej charizme i pôvabom správkyne jeho majetku a napokon sa začne aj sám meniť. Do Maroka, kde sa film nakrúcal, dovážali lososy letecky.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.