BD Mulholland Drive

N00918 2D-O

To najlepšie z Lyncha – tak fanúšikovia Davida Lyncha označujú jeho 147-minútovú mysterióznu drámu Mulholland Drive z roku 2001, nominovanú na Oscara za réžiu. Tí, čo Lyncha poznajú, vedia o čo ide. Tým, čo nevideli jeho filmy Modrý zamat, Divokosť v srdci či Mestečko Twin Peaks, to v krátkom článku nevysvetlíme. A to je dôvod, prečo by sa jedni i druhí mali vrhnúť po novom vydaní na disku BD.

Blu-ray disk, určený výhradne pre náš regón, ponúka film s vysokým rozlíšením, no bez zbytočných desiatok zvukových stôp a verzií titulkov. Zvuk je v originálnom znení a našťastie aj v českom dabingu DTS-HD Master Audio 5.1, takže ruchy, ale aj hudba Angela Badalamentiho znejú lepšie ako pred rokmi v kine. Milovníkov pôvodného znenia azda poteší, že na disku nechýbajú české titulky. Lynch nie je vyznávačom efektného nablýskaného obrazu. Experimentuje s rozlíšením, zrnitosťou, farebnosťou i kontrastom. Práve preto je obraz s vysokým rozlíšením pre jeho tvorbu to pravé. Jedenásť rokov od premiéry teda môžeme Mulholland Drive vidieť a počuť tak, ako si to režisér predstavoval. Ľutovať možno vari len to, že Blu-ray Disc prináša tie isté bonusy, ktoré obsahuje aj DVD a zďaleka nevyužíva všetky možnosti média. To však nijako nekazí mimoriadny, intenzívny zážitok z filmu.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.