Kobylky na medzinárodnom filmovom festivale Cinematik

Cinematik logo 2013 resizeZástupcovia Vysokej školy múzických umení predstavili projekt Kobylky na tlačovej konferencii k festivalu Cinematik v bratislavskom kine Mladosť. Zúčastnili sa jej dekan Filmovej a televíznej fakulty VŠMU Anton Szomolányi a JakubGejdoš – doktorand VŠMU zodpovedný za projekt po produkčnej stránke. Na festivale CINEMATIK v Piešťanoch bude v predpremiére premietnuté aj druhé pásmo filmov s názvom Kobylky II. Toto budú môcť diváci v kinách vidieť v priebehu októbra.

Cieľom projektu Kobylky je predstaviť študentské filmy spôsobom, aký tu ešte nebol. Od septembra 2013 do júna 2014 bude distribučná spoločnosť Continental film uvádzať cca 90 minútové bloky krátkych študentských filmov rôznych žánrov v kinách CINEMAX v sekcii Artmax a v bratislavskom kine Lumiére. Mnohé z týchto projekcií budú obohatené o účasť tvorcov, s ktorými budú mať diváci jedinečnú príležitosť sa po premietaní porozprávať.

 

Projekt vznikol z iniciatívy VŠMU, distribučnej spoločnosti Continental film a kín CINEMAX a za cieľ si kladie postupne predstavovať návštevníkom kín úspešnú študentskú tvorbu. Študentské filmy sa prostredníctvom tohto projektu po prvý krát predstavia verejnosti v priestore, v ktorom budú začlenené medzi filmy vytvorené profesionálmi a zároveň budú sledované divákmi, ktorí si takto dokážu vytvoriť vzťah k tvorbe mladých režisérov. Projekt by mal viesť k celkovému nárastu povedomia o slovenskom filme a následne jeho vyššej návštevnosti.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.